Monday, 21 December 2015

HONEYMOON D BALI PART 1

Assalamualaikum Semua ~

Lame bebenau rasanya tak menghupdate blog tuan hamba nehh. Mane tak nye, dulu bz bebebau nak kawen la, belajar lagi, exam lagi, keje lagi ~ haa la ni sesejak menjadi suri rumah sepenuh masa tetibe terghajin ler pulaksss menghapdates.  Okay kali ni nak ceghita kat ampa semua kejadian story mory me and NOW HE's OFFICIALLY MY HUSBAND berhoney madu di negera INDONESIA- BALI.

Act destinasi untuk honeymadu ni me yang tentukan, hahha ( QUEEN CONTROL, ahaks ! ) Sesudahnya majlis pertunangan weols bulan 2/2015 ari tu, ktrg teros decide nak p mana. bukan apa, bukan gatai ka apa nah, bg me ~ dah terbiasa buat sesuatu kerja mengikut plan. memandangkan kami bertunang tak lama, iaitu hanya 6 bulan so kene lah plan awl. yela, nak kumpul duit bagai, nak booking hotel, pak supir and paling penting FLIGHT TICKET. kalau booking lelambat mahal kan. tu pon da memang mahal mase me beli sebb termiss tgk website. Mule2 tu tgk MAS rm888 return 2 way for 2 adult then baru nak booking esok nye dah SOLD OUT. Hampehh !! then tgk air asia pulak mahal bebenau. Almost 1300++ , then terus me decide mase nak pegi ktrg transit kat surabaya. Jadinya untuk flight pegi , KL - SURABAYA - BALI then balik baru me amek ticket direct BALI - KL . And the total around RM 1100++ something la for 2 pax. so jimat la sikit kan. Include nasik lemak pak nasir , nyum2 ! So me booking for date 17/08/2015 - 23/08/2015. haaa,seminggu ! amek kau. nak honeymoon bebenau kan.

Untuk p ke Bali, Airport nya bertajuk Denpasar International Airport. So untuk direct flight perjalanan mengambil masa selama 3jam. Ni la flight paling lame penah me naik so far. Maklum lerrr, me kan penakut naik flight. hahha.tp kaki gatal nak berjalan over the sea, haha. Waktu kat sana sama jer dengan waktu Malaysia, so taya susah2 nak setting time. and masa me pegi tu memangg
waktu yg paling sesuai melawat ke bali iaitu sekitar MAY - SEPT. sebb faktor dolphin banyak di perairan Lovina and musim org Dive. Memang ramai sangat Dive kat Kuta Beach tu.

Bagi perjalanan me 17/08/2015, flight ktrg malam ~ dlm kol 10 mlm lebih gitu. Perjalanan ke surabaya hanya mengambil masa selama sejam sengah. then bile sampai sana sume dah tutup, adehh ! baru planning ngan bunnyboy nak jenjalan visit around. tp Surabaya lewat sejam dari Malaysia. Sama mcm bandung and almost tempat di Indonesia. Disebabkan kedai2 byk dah tutup so weols decide utk lepaking jela dlm airport n snap2 picture . Taraaa ~ sementara menunggu flight pukul 7.30 am esok ke Bali.

Romantika Gateway, Lets go to the moon bebeh :)

Sempat makan maggi lagi sementare tunggu flght. weolss terawal pulakss sebb tereksited. hahah

For the fes time TERBANG w HIM, hohoho. 

Apabila ( haha,skema sat ) jam pukul 7.30 pagi, tetibe depa announce flight ke Bali is DELAY, ya Ampunnnn ~ weols dah la penat semalaman stay kat Airport Surabaya then delay smpai kol 9.30am . Sabo jela. Naseb AA bagi refreshment berbentuk Breakfest. tp me ta makan pon sebb tak kene nan selera, hahah. Then tepat jam 9.30am flight attendant panggil untuk masuk gate, fuuhh ! perjalanan dari Surabaya ke Bali mengambil masa sejam jer. Masa flight delay tu me dah wasup pak supir dah habaq kat dia. sat lg dye tunggu lama pulak.yuhols don wory tentang coverage pasainya depa kat airport ada free wifi. auto access. tak macam KLIA2, lembab nak died. so dalam flight ke Bali me and bunnyboy tido sajooo, ngantok dek non semalaman stay up kat airport. ZZZZ


Yeayyy!! akhirnya sampai BALI. hahah, muke tak mandi dari semalam. ;p. tgk ler blkg tu patung2 hindu di pintu masuk airport.



Sampai je di Bali, ktrg teros berator untuk cop pasport then keluar2 je tgk pak supir dah smpai dengan terpampang nye name me kat kertas A4 dye tuh. waaaaa ~ jutawan suddah marii. ayuh driber, bawakkan beta ke villa beradu. hahhaha * berangan org malaysia mai bawak duit juta2 , kikiki * Me pegi jalan sendiri je, no travel agent owat so ever. sume booking sendiri. villa sendri. supir sendiri, makan sendiri. sebb kalau pegi by agent mahal and kene ekot itenary dye. me TANAK. sbb nak honeymoon. weols akan keluar bile perlu sahaja. wahhh, gitu !

Pak opick akan menjadi supir kami selama 5H 4M disini. me booking dr bulan 4 lagi . As me mention before, i love to  plan everything sebb tanak ada apa2 kesulitan di hari kejadian. Kami terus mintak pak opick bawa ke villa. sebb kepenatan, seharian tu kami hanya lepaking di villa sahaja. no jenjalan. Masa menghabiskan masa berdua. kate honeymoon, tak gituwww ! hahaha. 

Me memang sengaja amek villa yang jauh dari bandar sebb nak kan privacy. tanak bising2. ciri2 villa yg me carik haruslah ada private swimming pool in bedroom. so kami memilih THE KHAYANGAN DREAMS VILLAS di ulamas. ade lg 1 di seminyak tapi me tanak. memang nak jejauh, hahha. dekat sikit nak p Lovina tgk dolphin nantik. kikiki( tu motif utama mai BALI ) .Me booking awal villa ni. before GST and masa tu utk 2 malam around rm900++. me booking 2 malam je sebb 2 malam lagi nak dok kat kuta pulak. Suddenly the price melonjak smpai 1100+ gitu la sebb total kene baya rph 3,800,000 ( 3 juta lapan ratus ribu rupiah ). Melayang duit laki mak oiii ~ tapi naseb ktrg dah siapkan fizikal dan metal setsiap. sebb nya kebetulan masa tu la negara kita kena GST + kemerosotan nilai ringgit. sebb tu naik harga. 

ohh private swimming pool in bedromm idaman kalbu, hahah

Siap ada roses patel lagikkk. kate hanimunnn ken , i is loikeee. Katil dia sekali baring tenggelam babe, mcm tilam airr. perhh! tak nyesal bayo memahal. kikiki


welcome drink jus pineapple w fresh flower. tak sedap !



alahhhh, best sangat hotel ni punya room presentation tau ! 

standing open shower, amareka sangat ! tak sanggup nokksss. heee

Haaa lupe nak habaq, sebelum mai check in ~ kami suruh pak opick bawak p makan . Lapaq gila bak hg. pak opick singgah restoren sedap babe. tulang ayam siap bole makan. kau ghase ? non hado di Malaysia.  Tapii ~ Mahal lerr jugekk. semua kedai dye bawak memahal. ape dia ingt ktrg ni orang kayaaa ?? kaya kejap je laaa, hahaha

uols shud try kalau p bali. Recommended ! sedappppp

Pencongkel gigi je pon. Kemain packaging nyeee, hahah

i is sukeee, Sambol hijooooo ~ ah , ngidam !

Then , weols berehat smpai ke esok pagi nye dengan aktiviti sendri. n opkos, manda mande lerr kan. N esok jnji dengan pak opick jam 10am di Lobby untuk Discovery Bali, yuhuuu. stay tuned babe for next entry ,


Test camera dalam ayorr katenyeee , heheh

Okay babe, babaoiiii

LOVE ,
- DALILA -






Thursday, 30 April 2015

MY ENGAGEMENT YG MERIAH ~

Assalamualaikum semua ~

Hai korang , today nak share pasal majlis pertunangan me yang simple tapi meriah uolsss ~ pada 15/02/15 ari tu :))   Actually , this is first even yang family me penah buat in term of majlis kawinkawin @ tunangtunang la kan ~ kalau open house tu majlis biasa la kan, every year ( almost ) buat. tapi bab yg gitugitu ni, family me takde eksperien lagikk, so memasing agak la eksited + eksitedosss, hahhahah.

Almaklum la me ni merupakan anak perempuan sulung my daddy + mummy and jugak cucu pompuan sulong my atuk + my nenek ( mesty nenek suke kalau beliau masih ade, i miss u so muchh nek!! -CRYING,sobsob! Al-Fatehah untuk nenek :'( . . .  haaa, so ~~ tat y laaaa memasing tereksited kan termasuk memacik + pepacik me. Alhamdulillah , family me sangat close, even memacik @ pepacik pon, dah macm makayah sendirik dahhh. so tat y deme pon tak henti2 menolong dalam persiapan majlis ni kan. Mengikut plan me, nak buat biase2 je tapi dah deme yg plan everything so me follow je la anything, hahhahahaha.

Disebabkan tarikh tu merupakan hari ulang tahun ayah me, so kitrg sambut la sekali.. yg ke ?? tetttt... RAHSIA, hehehhe. Me tempah banner selamat datang dekat Ampang, lupe name kedai tuu tp memang service tiptop, me just cakap je nak kaler apee n suke design kerawang2 pahtu dye wasup gamba n me setuju teros print esok pickup. RM30 haje, murah kan ? berbaloiii ~

Bg me santek dahh~ simple jee :))
Eh sebelum tuu, mase merisik, me tak tau sangat family sembang pasai apa, sbb nye me tak de kat umah masa hari kejadian, pegi merayau ! hahah, bertuah punye budak kan :)) . So byk family serahkan pada me untuk decide sendirik, then untuk tunag , ktrg buat hantrn 7 balas 9 ~ so :-

Barang hantaran perempuan ( nak kasik kat lelaki ) 

  1. Kek ( yeop sponser , mekasihh yeop :))
  2. Kek lagi ( abg aus sponser, mekasih abg aus :))
  3. buah + choc stick ( imah sponser choc stick , mekasihh imahh :))
  4. Set wallet ( wallet , belt & lg satu lupe :))
  5. Ferraro Rocher ( wan sponser , mekasih wan :))
  6. Wajik ( kak nyah sponser , mekasih kak nyah :))
  7. Bahulu ikan besa punye ( achik sponser , mekasih cikkk :))
  8. Perfume set ( body shop , me beli sendirik , hehhe )
  9. sireh junjung ( beli siap kat kedai bunge RM 30 jee :))
So me beli 2 je, the rest sume sponserrr~ Alhamdulillah, mekasihhh semuaaa. like i said la kan ~ my family very the closeeee :))  hahhaha

Barang hantaran lelaki ( nak kasik kat me, heheh )


  1. Cincin 
  2. kek
  3. buah
  4. telekung
  5. coklat kitkat 
  6.  ferraro rocher 
  7. Sireh junjung
  8. Set perfume ( body shop )





hantaran perempuan kepada lelaki ~

hantaran perempuan kepada lelaki ~

hantaran perempuan kepada lelaki ~

hantaran perempuan kepada lelaki ~

hantaran perempuan kepada lelaki ~

hantaran perempuan kepada lelaki ~

hantaran perempuan kepada lelaki ~


hantaran perempuan kepada lelaki ~

hantaran perempuan kepada lelaki ~
Me bersama semua barang yang lelaki kasikk :))
Then untuk makeup pulak, me amek pakej aje~ yang siap dengan photogpher. Almaklum laaa ~ memakcik request nak ade photographer kan , nak bergambo sakan lettewww :)) Korang yang budget sederhana tp nak ade pakej mcm tu, korang boleh usha ig hakak tuu, senang nak berurusan tau sbb depa husband n wife , so wife makeup suben clickclick gambooo , nah, usha  SINI .
then , pelamin pulak me amek dekat ig jugak @lucsious_minidais . cer la ushaaa, mase me amek pakej ni, dye tgh promo, dapat RM300 je uolss, murah kan ~ hheehe. so under budget kan. Then henna pegi dekat dontown cheras RM15 hengget 2 belah tangan. me memang pilih yg memurah je sebb nye tunang je baru kan ( bagi me la ), kalau nak gerand geran, tunggu mase kawen nantik, baru laaa boleh nak all out ye dak ? . hehhe .

untuk candy booth, me buat sendirik je ~ jimat . then segala setup adeq me yg settlekan. yela, kite dah sesantek takkan nak pegi setup meja pulak kan. cume segala kek dan dessert tu me buat la siap2 malam tuu. 

Choc cuppies, buat sendirik je uols ~ 
Barang2 untuk hantaran mcm bunge2 and dulang tu sume, me beli dekat ayer itam johor, jimat ! satu dulang tu RM15 kalau tak silap then gabus tu RM4 hengget je. pahtu yang pembalut biru tu me beli RM9 semeter then lace kat tepi tu RM5 semeter. so total untuk beli bebarang ni sume dalam RM250 je. jimat kan, dari membazir nak p tempah bagai tuuu. bunge tangan pulak me tempah je kat  org pelamin tuu, bertambah lagi jimatt :)) 


My future makmetua + lovely mummy :))


Majlis me buat untuk makan tengahari, so jemputan pukul 11 pg - 2.30 petang . Alhamdulillah ramai jugak tetamu yang datang, n jugak kengkawan + opismate :)) mekasihh uolsss . Jasa anda amat dikenang :)) Mengikut perjanjian, ktrg tunag 6 bulan haje , so majlis In Shaa Allah pada awal bulan 8 nanti, tolong doakan ya :)) Moga dipermudahkan dan diberkati ~ aminn...
Future Imamku , In Shaa Allah :))
My Big Family :)) Siblings, Muah ciked :))
Nah ! closeup satu kali candy buffet & suasana hari rayaaa  tunang :)) 

Future family In Shaa Allah ~

Tq Jemah ~

Thanks u mash + fyna & fantastic hero~


Selamat Ulang Tahun ayahnda :))

Ikatan cinta sejati :))

DIY buffet :))
GotongRoyong, rewang merewang :))

:))

:))
Alhamdulillah semua nya berjalan lancar . walaupun sederhana dan simple tapi kemeriahannyee 5 starr , hahahha. N kalau nak tanya budget semua mmg me tak dapat nak kasik number sebb majlis n kenduri kendara Mummy + Daddy yg keluar belanja , me cume uruskan bahgian pelamin n mekap ajee :)) . untuk goodies bag , me kasik air mineral sea master+bahulu ( lupe tgkp gmba ) me buat 300 pcs & habes ! Alhamdulillah. SO doakan majlis untuk bulan 8 ni berjalan lancar dan diberkati yaa :)) Untuk korang yang bakal bertunang tuu, selamat menempuh hari bahgiaaa ( jgn lupe berlatih senyum :)) 

Ok Baboiii :))

Love ,
- DALILA - 

Sunday, 19 April 2015

VCATION D' HO CHI MINH PART 5

Assalamualaikum Semua ~~

Hye korang ~~ today me nak cerita last day ktrg kart hcm. so sesape yg ketinggalan untuk entry lepas, boleh la check it out disini :

VACATION D' HO CHI MINH PART 1
VACATION D' HO CHI MINH PART 2
VACATION D' HO CHI MINH PART 3
VACATION D' HO CHI MINH PART 4

Flight weols untuk balik ke KL  pukul 1 tghari cm tu , so we decide untuk amek teksi VINASUN. Almaklum lahh dah kene tipu dengan ulat teksi hari ke 4 kan. so kene lahh lebih berhati2. weols just inform dekat reception aje untuk book kan teksi untuk weols. so kami jnji jam 10.30 AM. Then pagi tu dengan semangat nye kami bangun awal ( eksited nak balik katekan , heheh ) .

Sebelum naik teksi tuu, kami dah deal siap2 dah berape hege teksi tuu. so skill bargain yg excellent haruslah digunakan untuk kali terakhir nye. pasaipa, ade ke patut yg c tourist information tu nak bubuh herge 200k dong sedangkan market price adelah 150k dong aje. tawar punye tawar and diorang mengalah. so kami dapat harga 150k dong untuk ke airport dengan menaiki teksi VINASUN model avanza untuk 4 orang. Tapi ~~ barang dah mcm 8 orng punye. heeee :)) maklum laaa~ smua menyoping knnnn. ngeh3 !


babaii hcm !
 sampai je kat airport kami terus carik perkhidmatan raping. maklum laaa ~ sayang kan beg baghuu kotor nanti. so perkhidmatan raping berharga RM 15 . boleh je baya gune dong tp me lupe berape dong sebb me bayo gune rm aje, hehhe. then jgn lupe tulis name dan no phone. nantik takut2 barang tak jumpe @ hilang senang la tracee, ye dak ? hehehhe.


Kuala Lumpur im comingg ~~ ghindu sama org Malaysia :))
Alhamdulillah takde masalah pon untuk check in banggage di hcm airport ni. dan kami teros tunggu dekat gate pelepasan untuk pulanggg. yuhuuuu ~ pulangg. Perjalanan yg mengambil masa 1j 55 min , akhirnya dengan selamat nye kami touch down di airport KLIA2. Weols siap dah planning dah mcm mane nak lepas dengan imegresen malaysia. maklum laa ~ ade sorg imegresen kat klia tu memang kaki paw babe ( lelaki agak dah tua dekat2 nak pencen & chubby2, muke ala2 chinese look 50%, korg kene berjaga2 weh. yg penting dia sorg jeee imegresen yg perut jln ke depan , hahahaha. ). ktrg dah penah kene dekat bandung ari tuu. katenye kalau pegi bandung then nak masuk malaysia tak boleh bawak kain lebih 6 pasang, kasut 3 pasang n mcm2 la die tiaw. tp disebbkn itu kali pertama ktrg p untuk shopping so terpengaruh la jugak but when ika ckp abg dye keje kat imegresen jugak n ain kol daddy dye, ketaqq la pulak kan org tua tu ( geram betol sebb nye dekat KLIA tu me hampir terkene utk kali ke 2, naseb berjaya selamtkn diri ). and last terpkse la kasik jugak rm30 dekat die. ingat ! ktrg tak halalkn duit tu oiiii. ( ni mase p bandung tahun lepas )

Cbe pk secara releven, kalau laaa betul c imegresen tu ckp mcm tu ~ yg tak boleh bawak masuk kain , kasut n pakaian bnyak2,  what for kite baya cukai kat airport bandung then siap beli kilo bagaiii. heyyy !! kami ni as traveller takde la sebodoh mcm tu yg boleh ko tiaw2.  ( kerana sorg imegresen , rosak nama semua nyaa, choii )

Then untuk kali ke 2 nye ni, kami amek trolley sorg 1 sebb untuk elakkan barang tu nmpk bnyak. then bile dah nmpk c gemok tu ( teros ingt peristiwa balik dari bandung ) teros la cepat2 scan beg n angkat barang ke trolley. pahtu ade ke dye panggil balik, kenkonon nak cek beg laaa kan. terus me ckp ni brg 5 org punye n ktrg duduk sane seminggu , hahahha  .pahtu staff dye ckp, okay ~~  padan muke kau kene tipu balik ! what u give, u get back . padahal tu adelah beg me sorg jeee , hihihihi :)

So nasihat me , kalau kene tahan nan imegresen malaysia , ckp je tu beg 2 @ 3 org yee untuk elakkn diorg bukk beg tuu. n kalau dah masuk opis imegresen tuu jgn harap la dapat settle gune mulut aje. haruslahh hulurkan duit, baru lepas. Pahtu elakkn korg ckp pegi by group, so nantik dorg akan claim korg shopping byk so nantik lg laaa nak menjawab soal jawab dia tuu. tp yg plg penting doa laaa bebyk moga dimudahkan. :))

Alhamdulillah keluar je balai ketibaan tu my tunang dah tunggu. yeahh ! so pass jela trolley yg berat tu dekat org sebelah. phuewww ~ senang keje i , hehhe .

Semoga segala cerita dan entry yg dikongsikan berguna untuk semua pembaca yg bakal bercuti ke HCM ~ dan jugak semoga me tak lupe untuk trip ke HCM lgikk bulan 5 nantikkk, hahah . kali ni p bawak makcik pakcik n mak+ adeq2 me pulak. heheh .

Okay Baboiiiii ~

Love,
- DALILA-

 

Tuesday, 14 April 2015

VACATION D' HO CHI MINH PART 4

Assalamualaikum semua ~

Hai awak awak ~ disebabkan ramai nauu yang mohon entry HCM ni ditamatkan segera, so me dengan gigih nye bebalik keje teros on lappy. phuewww ~ naseb la balik agak awal la jugak ri ni. Almaklum laa, pegi sampai 5 hari so kene la type sampai 5 entry, hehehhe. bukan ape, kalau nak gabungkan sekali 1 entry je untuk seminggu punye holiday, panjang gileee blog me. kang loteh awak awak nak membace nyee. kalah essei 350 patah perkataan mase espeem dulu, hihihi. okay bagi yg nak check it out entry yg lepas, sile laaa ke link di bawah yeee :))


P/S : Mohon jangan tido yee masa bace blog me :)) nantik info tak sampai, hahha ~

Okay, untuk day 4 ni dalam itenary weols adelah hari BERSHOPPING. dan jugak mencari segala keperluan yang tak dibeli lagiii. yela, esok dah nk balik so kene la habeskan segala duit yg dibawak dari Malaysia tu kan. kang duit tu buat berat beg pulak kalau tak dihabeskan, hahhaha. ye dak ? then melalui servey via blog ade yg cakap saigon square ni banyak baju jersi n jeans and so on la. s0 weols yg terpengaruh ni pon pegi la mencarik saigon square dengan gigih nya. Berpandukan map yang diambil kat reception + waze , kami mencarik saigon square. punye laaa nth ke mane kami menyimpang and last sekli tanye la security yg bertugas di satu street ni. rupenye saigon square hanya terletak bersebelahan dengan bent thant market ( tapi kene seberang jalan la juga ). So tak la jauh dari bent than cume dah jalan jauh nth kemana mana, so terase la jugak letih tuuu . grrrr ~

Muke bahagia nak p menghabeskan duit :))
Untuk actual direction, me tak dapat nak details kan sebb nye masa pegi tu sesat la jugak mencarik, so uols kene berpandukan map + waze . tp ade je blog yg tunjuk direction , dye just bertentgn dengan bent than, so boleh la uols cube. tp mmg dekat pon, dari saigon bole nampak building bent than market. Bgi me, saigon market ni mcm takde pape pon. just building 2 level then byk baju2 biase mcm blouse, tshrt , jeans ( most skinny design ) sbb me nak carik yg straght cut sampai ke sudah tak jumpe. pahtu ~ MAHAL . non hado yang murah. yela, citerase ni kn subjective , so bg me tak best pon saigon square tuhh. tp kalau nak merase untuk fes time pegi ~ pergi laaa :)) tak salah pon. then we decide untuk kembali ke bent than  market.

So , sampai je di bent than kami berpecah pada 2 group as usual sebbnye memasing masih tak dapat barang yg nak di beli. me pulak nak ke kedai lyn semula untuk menambh kain yg dibeli semalam. sekali tak cukup meter daaaa ~ So , mase me pegi lg sekli ni laaa baru ku sedar rupenye kedai yg bertentgn dengan kedai lyn tu ( betul2 depan kedai lyn ) adalah lagi murah. Kain untuk majlis me yg dapat harga rm10/meter dikedai lyn, hanya dijual rm8/meter dikedai depan nya tuuu. makkk aihh, den dah beli sampai 21 meter dah semalam. bykk giler rugi nye tuu. abeh nak wat cam ne kan. pengajarannn ~ hahhaha .( ni la kisah nya kenape me ckp menyesal pegi kedai lyn mase entry 3 tuu ). kali ni ika pon mencarik bj untuk wedding kwn nye tuh dan jumpe ! klau nak diceritakn brg2 yg weols shopping, mmg tak tercerita laaa. bykk bebenauu. so in short, korg kne pndai pilih kedai dan bargain skill haruslahhh excellent :)

Lebih kurang pukul 4 mcm tu laa ~ masing2 dah jumpe barang yg dicarik tuhh then weols decide untuk balik hotel untuk lelepak jap, solat  n charge energy untuk jalan di night market. disebbkan barang yg banyak,  weols ingat nak naik teksi bagi memudahkan pergerakan dan sampai hotel cepat sikit , but me dah pasrah kene tipu dengn c pemandu teksi ni ( melalui pembacaan via blog ) and jangkaan me tepat sekali. bygkn hotel kami yg hnya mengambil masa 5 minit berjalan kaki ke bent than market, jadi jauhh pula dan teksi tu bawak pusing punye la jauhhh dan dye cas RM40 hengget ! ko rase ? mcm nak tampa jeee c komunis ni. dah la penipu ! eiiiii geram rase nyeee ( tetibe emosi geram tu datang balik, hahha ) so uols nantik, jgn la senang2 nak percaya dengan pujuk rayu c peniaga kat sana tu. semuanya dusta babe ! hati2 la kalau beli tshrt. me ade beli jersey untuk my tunang then dah sampai malaysia baru perasan yg dye liquid saiz dekat kolar tu then dye tulis saiz yg me nak tuuu, pdhl saiz tu dah takde mase mule2 nye. eh mase tu rase nak maki hamun je org tu tp nasib la dah sampai malaysia. depa ni akan buat mcm mane je n akan menipu berbagai cara untuk dapat sales. so korang kene laaaa double triple carefull n cek betol2 baki duit n condition brg yg korg beli tu sebelum meningglkan kedai yaaa :))

Amoi ni la tipuuu saiz ~ kalau korg pegi sane n jumpe die, sile sampaikan pesan aku ehhh. ckp kat dye ' meniaga tak baik menipu, tak berkat. hahha '
Then sebelah malam nye pulak. me meneruskan misi mencarik luggage dan backpack untuk sumbat barang2 yg dah terover beli ni. hahhaha. Memang nekad la nak beli jugak luggage LV tu kalau dye kasik harga RM150. Yela, nak beli beg mcm kanves tu me tak berminat ( mengade kan ? ) hhaha. dengan menggunakan tektik c nurul ain sebagai pembeli dan mempunyai skill bargain yg mantop ~ so me kasik duit kat dye dan akhirnyaaa !!!! yeeeehhhhaaaa ~ luggage LV ana yg punyaaaa :)) senyum panjang babe. biar lahh klon pon, nak beli yg ori tak mampu dek non , heheheh. jnji santekkk di mate aiii , tak gitu ?hihihihi

Taraaaa ~~ luggage kesayangan di abad ini. yuhuuuu :))
Malam tu memasing memborong jubah dan kain pasang dan beli segala2 nyaaaaaa sampai duit habes. heheheheh . dapat la me beli serba sedikit untuk souvenir di Malaysia ~ then malam tu kami balik awal la jugak sebb nak mengemas baranggg. esokk nak balik dahh. tak sabo nak balikkk Malaysiaaa. ghindu masakan Malaysia N semesty nyaaa ghindu dekat hencik Arjunaaa den, oh my mann ( jiwang p la sattt ~~ ) 

BORONG !

Cane tetibe jadi giler KIPLING pulak ntah , hasil hasutan la niiii ~ hahahah

Deuters Backpack ~ untuk disumbat bebarg yg terlebihh tuu :))

Packing cecepat dan tidor awal, esok nak gerak ke airport awal bagi mengelakkan segala kesulitan :)) 
Stay tune for last entry VACATION D' HO CHI MINH ya :)) 

Baboiii .

Love,
- DALILA -